LILLY IN BELGIË

Lilly is sinds 1969 aanwezig in België als internationale gezondheidsonderneming ten dienste van patiënten en zorgverstrekkers. Het bedrijf stelt verspreid over haar verschillende vestigingen ongeveer 250 mensen te werk, die zowel in de gewone gezondheidszorg als in de diergeneeskunde actief zijn.

Eli Lilly in België heeft drie vestigingen in België: EliLilly Benelux S.A., de divisie voor menselijke gezondheid in Brussel, Eli Lilly European Clinical Trial Services S.A. (ELECTS), de divisie voor klinische proeven in Mont-Saint-Guibert (Waals-Brabant), en ELANCO, de divisie voor diergeneeskunde in Antwerpen.

De divisie voor menselijke gezondheid - ELI LILLY BENELUX S.A.

De divisie voor menselijke gezondheid van Lilly Benelux bevindt zich in hartje Brussel, op een boogscheut van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, en stelt ongeveer de helft van de Belgische werknemers tewerk. Onze activiteiten zijn verdeeld in drie hoofdgroepen:

  • De medische afdeling beheert de innovatieve klinische studies. Vanuit België dragen wij in grote mate bij aan de ontwikkeling van onze nieuwe geneesmiddelen dankzij een intensieve samenwerking met een uitgebreid netwerk van academische en klinische onderzoekers. Daarnaast is de medische afdeling ook verantwoordelijk voor de medisch-wetenschappelijke follow-up van onze producten en de therapeutische domeinen waartoe ze behoren. Ze zorgen voor antwoorden van artsen en patiënten, en voor de reglementaire verplichtingen inzake het behouden van licenties.
  • De commerciële afdeling is verantwoordelijk voor de marketing, de verkoop en de verspreiding van informatie over de beschikbare geneesmiddelen. Onze producten spelen een belangrijke rol bij de behandeling de volgende chronische aandoeningen: kanker, stofwisselingsziektes (diabetes en groeistoornissen), neuropsychiatrische aandoeningen, immunologische aandoeningen, Osteoporose en aandoeningen van de urinewegen. Meer weten?
  • De ondersteunende afdelingen, zoals financiën, administratie, human resources en corporate affairs, leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van ons bedrijf en de ontwikkeling van onze producten.

Lilly Benelux is ook lid van Pharma.be, de Algemene Vereniging van de Geneesmiddelenindustrie, die meer dan 130 farmabedrijven in België verenigt en ervoor wil zorgen dat de patiënt zo snel mogelijk kan beschikken over de nieuwste therapieën, die voortkomen uit Onderzoek en Ontwikkeling.

De divisie voor klinische proeven - Eli Lilly European Clinical Trial Services - ELECTS

ELECTS (Eli Lilly European Clinical Trial Services), gevestigd in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert, stelt 65 mensen tewerk en maakt deel uit van de afdeling ‘Product Delivery’ en van de organisatie ‘Product Research and Development Quality Assurance’.

De divisie houdt zich bezig met de import en export binnen Europa en runt de onderaanneming IMP (Investigational Medicinal Products), actief in verpakking en distributie van geneesmiddelen voor klinische proeven, (in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific).

ELECTS bestaat uit drie afdelingen:

   • De CT Material Sourcing & Packaging Group is verantwoordelijk voor de aankoop van commerciële geneesmiddelen (sourcing) voor klinische studies en het beheer van de verpakkingsactiviteiten (packaging), inclusief de etikettering (labeling) van geneesmiddelen voor klinische proeven.
   • De CT Distribution Group houdt zich bezig met de distributie van geneesmiddelen voor klinische proeven en is bevoegd voor de ontwikkeling van distributienetwerken, afhankelijk van de behoeften van de klinische studies.
   • De groep Quality Assurance (QA) staat in voor de goede uitvoering van de onderaanneming in overeenstemming met het bestek inzake kwaliteit. Dat bestek vermeldt met name de naleving van de vriigave van de partijen en de verzendingen in overeenstemming met de GMP- (Good Manufacturing Practice) en GDP-regels (Good Distribution Practice).

De divisie voor diergeneeskunde - ELANCO

ELANCO Animal Health werd in 1954 opgericht als een divisie van het farmaceutische bedrijf Eli Lilly & Company. ELANCO is uitgegroeid tot een van de absolute wereldleiders op het vlak van de ontwikkeling van producten en diensten ter verbetering van de gezondheid, het welzijn en de prestaties van dieren. De Belgische vestiging van ELANCO bevindt zich in Antwerpen en stelt vandaag ongeveer een kwart van onze Belgische werknemers tewerk. ELANCO verbindt zich ertoe veeartsen, veehouders en eigenaars van dieren een assortiment innovatieve producten en diensten aan te bieden.

Haar producten en diensten zijn bestemd voor de volgende diersoorten:

 • Herkauwers: antibiotica, antiparasitica, stofwisselingsaandoeningen …
 • Varkens: antiparasitica, vaccins, antibiotica …
 • Gevogelte: anticoccidia, antiparasitica, enzymen, antibiotica ...
 • Huisdieren: antiparasitica, chirurgie, antibiotica … 

ELANCO doet zelf aan onderzoek over welbepaalde producten en diersoorten, maar kan ook genieten van de uitgebreide onderzoeksprogramma’s van LRL (Lilly Research Laboratories). De belangrijkste activiteiten van Elanco situeren zich in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika en haar producten worden verkocht in meer dan 125 landen. Het bedrijf stelt wereldwijd ongeveer 6 500 mensen tewerk en heeft kantoren in meer dan 40 landen.