Eli Lilly European Clinical Trial Services - ELECTS

De Belgische divisie voor klinische studies - Eli Lilly European Clinical Trial Services of ELECTS - speelt een belangrijke rol voor klinische studies wereldwijd.

ELECTS (Eli Lilly European Clinical Trial Services), gevestigd in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert, maakt deel uit van de afdeling ‘Product Delivery’ en van de organisatie ‘Product Research and Development Quality Assurance’.

De divisie houdt zich bezig met de import en export in Europa en met de onderaanneming van de verpakking en distributie van geneesmiddelen voor klinische proeven (IMP) in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific.

ELECTS bestaat uit drie afdelingen:

  • Een groep is verantwoordelijk voor de aankoop van commerciële geneesmiddelen (sourcing) voor klinische studies van Lilly en het beheer van de verpakkingsactiviteiten (packaging), inclusief de etikettering (labeling) van geneesmiddelen voor klinische proeven.
  • Een andere afdeling houdt zich bezig met de distributie van geneesmiddelen voor klinische proeven en is bevoegd voor de ontwikkeling van distributienetwerken, afhankelijk van de behoeften van de klinische studies.
  • De kwaliteitsgroep staat in voor de goede uitvoering van de onderaanneming in overeenstemming met de GMP- (‘Good Manufacturing Practice’) en GDP-regels (‘Good Distribution Practice’).