Eli Lilly European Clinical Trial Services - ELECTS

De Belgische divisie voor klinische studies - Eli Lilly European Clinical Trial Services of ELECTS - speelt een belangrijke rol voor klinische studies wereldwijd.

ELECTS (Eli Lilly European Clinical Trial Services), gevestigd in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert, maakt deel uit van de afdeling ‘Product Delivery’ en van de organisatie ‘Product Research and Development Quality Assurance’.

De divisie houdt zich bezig met de import en export in Europa en met de onderaanneming van de verpakking en distributie van geneesmiddelen voor klinische proeven (IMP) in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific.

ELECTS bestaat uit drie afdelingen:

  • De CT Material Sourcing & Packaging Group is verantwoordelijk voor de aankoop van commerciële geneesmiddelen (sourcing) voor klinische studies van Lilly en het beheer van de verpakkingsactiviteiten (packaging), inclusief de etikettering (labeling) van geneesmiddelen voor klinische proeven.
  • De CT Distribution Group houdt zich bezig met de distributie van geneesmiddelen voor klinische proeven en is bevoegd voor de ontwikkeling van distributienetwerken, afhankelijk van de behoeften van de klinische studies.
  • De groep Quality Assurance (QA) staat in voor de goede uitvoering van de onderaanneming in overeenstemming met het bestek inzake kwaliteit. Dat bestek vermeldt met name de naleving van de vriigave van de partijen en de verzendingen in overeenstemming met de GMP- (Good Manufacturing Practice) en GDP-regels (Good Distribution Practice).