Ecologische duurzaamheid

Ons doel om de levenskwaliteit te verhogen omvat de bescherming en het behoud van de wereld waarin we leven.

Om geneesmiddelen te ontwikkelen, zijn waardevolle hulpmiddelen nodig, zoals energie, water en grondstoffen. We streven ernaar om onze milieu-impact voortdurend te verbeteren gedurende de hele levenscyclus van onze producten en toeleveringsketen.

Naarmate ons productaanbod evolueert, vinden we nieuwe en betere manieren om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Dit zorgt ervoor dat onze activiteiten veilig zijn voor onze werknemers en voor de gemeenschappen waarin we actief zijn.

We stellen uitdagende milieudoelen voorop en we evalueren deze voortdurend om onze prestaties te verbeteren. Voor het meest recente milieurapport raadpleegt u ons Corporate Responsibility and Sustainability Report.

Hoogtepunten

  • We maken gebruik van groene chemie om producten en processen te ontwikkelen die het gebruik van gevaarlijke stoffen verminderen of elimineren.

  • Voor 90% van onze verplichte endotoxine tests schakelen we om van een proces gebaseerd op bloedserum van degenkrabben naar een proces waarvoor geen levende dieren vereist zijn.

  • In 2018 slaagden we er, ondanks aanzienlijke productieverhogingen, in om onze uitstoot van broeikasgassen (BKG) met 12,7% te verminderen (ten opzichte van het referentiejaar 2012).